ГОЛОВНА Новини ПРО ПРОЕКТ РЕДАКЦIЯ КОНТАКТИ 
Почтовая форма Карта сайта РУС

Архів матеріалів:

Жовтень 2017 р.
ПнВтСрЧтПтСбНд
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Посилання:

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru
Фонд «Православный Крым»

Нашi банери:

Привітання головного редактора сайту протоієрея Ростислава Яреми

4/4/2010

Пасхальне привітання головного редактора сайту. Пасха Христова, 2010 р.

Милістю Божою здійснивши спасительні праці Великого посту, тріумфуючи, ми оспівуємо Воскреслого з мертвих Христа Життєдавця. Свято свят і торжество з торжеств здійснюється нині. Ні з чим не порівнянна світла пасхальна радість осяває наші серця, освічує душі, лікує розуми, оскільки сьогодні дарувало нам передчуття власного грядущого воскресіння і нескінченного життя з Богом. Воскресінням Христовим переможено пекло і смерть, зло і гріх, а тому бурхливе життєве море, повне хвилювань, турбот, сумів і скорботи вже не володарює над нами. Наші серця і душі дослухаются нетлінним Божественним словам вічного життя. Світло Хрістова Воскресіння скасовує тьму спокус, розганяє морок невідання, заповнює недосконалість. Любов Божія є і пізнається нами в променистому сяянні Божественної слави Воскреслого Спасителя мира.

Залучившись радості пасхального торжества, ми покликані нести світло нашої віри у Воскреслого Спасителя всім людям. Погбачивши нашу християнську любов, хай підбадьорюються і тішаться багато людей – віруючі і невіруючі, що постили і не постили, ті, хто вже доторкнувся до повноти церковного життя і ті, хто тільки має намір переступити поріг Божого храму. Як важливо всім нам – і клірикам, і мирянам, уміти дарувати пасхальну радість оточуючим, розпалювати нею згаслі світильники людських душ, що ще не відають Христа або ті що втрачають віру на кам'янистій життєвій дорозі, в терніях надмірних земних піклувань. Дай Бог кожному з нас своїм життям виконати євангельські слова Христа: «Так да світить світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі справи і прославляли Батька вашого Небесного» (Мф. 5, 16). Дай Бог кожному з нас гідно нести в своїх душах відблиск невечірнього світла Пасхи Христової і, як говорить святитель Філарет, митрополит Московський, уміти користуватися світлом, «яке так рясно виливає на нас Воскреслий Господь!»

Воскресіння Хрістово дає можливість кожному з нас змінитися і, «віддалившись від пануючого в світі розтління», бути причасником Божественного єства (див. 2 пет. 1, 4). У людині, яка не просто вірить в Бога, але довіряє Богові, зберігає вірність Йому і всього себе ввіряє святій Його волі, ніщо не залишається неперетвореним. Це диво перетворення творить любов Воскреслого Господа, і вже в цьому тимчасовому житті через подвиг молитви і благочестя, через добрі справи, що творяться в славу Божію, в нас відкриваються ті глибини, про які Господь говорить: «Царство Божий всередині вас є» (Лк. 17, 21). Як писав преподобний Сімеон Новий Богослов, «для тих, хто став чадами світла і синами грядущого дня, для тих, хто завжди ходить в світлі, ніколи не прийде день Господній, тому що вони вже з Богом і в Бозі».

Дорогі отци, брати і сестри! Знов і знов від щирого серця хочеться привітати вас зі світлим святом Воскресіння Хрістова. Свята Пасха – серце нашої віри, підстава надії, виконання любові в Христі і повноти буття в Бозі. Воскресіння Хрістово, по натхненному слову святителя Філарета, є для нас «джерело завжди повне, завжди нове, скільки б не давнє, наскільки б часто ми з нього почерпаємо; воно є вічна новина». Нехай будуть дні святкування Пасхи Христовими для кожного з вас днями світла, радості, світу, етичної зміни і духовного оновлення.

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!

Пасха Христова, 2010 р.

 

Протоієрей Ростислав Ярема

Головний редактор сайту

Анонси статтей

4/4/2010

Пасхальне привітання головного редактора сайту. Пасха Христова, 2010 р.

Милістю Божою здійснивши спасительні праці Великого посту, тріумфуючи, ми оспівуємо Воскреслого з мертвих Христа Життєдавця. Свято свят і торжество з торжеств здійснюється нині.
детальніше...>>

© 2010-2017 Протоієрей Ростислав Ярема. Всі права збережені. При копіюванні інформації посилання на сайт Патріарх всієї Русі - обов'язкова.